donderdag 8 april 2010

Home sweet home

5 april: We zijn op tijd op het vliegveld in Kathmandu en dat is maar goed ook want het duurt ongeveer een uur om onze tassen in te checken. Tot onze grote vreugde worden ze gelabeld om door te gaan naar Moskou en Brussel. We hebben minder goede verhalen over bagage in Delhi gehoord dus dat valt weer mee :-) Nadat wij en onze bagage ge scanned zijn gaan we door de douane en worden onze tassen leeg gemaakt ter controle. En als we uiteindelijk bij ons vliegtuig komen worden ze NOG een keer helemaal gecontroleerd. Hoe denken ze dat we er iets bij hadden kunnen krijgen?!? Tijdens de vlucht komen ze met drinken rond, alleen bier. Zal wel een andere gewoonte hier zijn, maar het eten is prima.

In Delhi vervolgens in een rij aansluiten voor transit, we kunnen namelijk het land officieël niet in ivm visa eisen. Maar uiteindelijk lukt dat ook. We hebben geen haast, nog maar 6 uur wachten hier voor we verder kunnen :-( Rond half 12 komen ze ons halen om te bevestigen dat onze bagage de juiste is en nemen ze onze paspoorten mee. Dan voelt het lang maar na een half uur komen de paspoorten met onze tickets terug en kunnen we door richting Moskou:-)

6 april: Alle stereotiepen worden bevestigd door onze Russische stewardes Olga :-) Maar we zijn in goede handen en vallen gelijk in slaap om erg vroeg in Moskou weer wakker te worden. Er ligt hier nog een beetje sneeuw, toch wel heel wat anders dan de 38°C in Delhi… Maar ook vertrouwd weer veel westerse gezichten te zien. Dat zit blijkbaar toch diep van binnen, zelfs na al die maanden in Azië.

Na een korte stop is het nog maar even vliegen naar Brussel waar we warm onthaald worden, fijn om weer thuis te zijn :-) Wel weer wennen maar het is gelukkig mooi weer en we kletsen buiten in het zonnetje bij, genieten van lekkere chocolade, Belgisch bier en veel meer van ons lijstje waar we na die maanden zin in hebben en wat we komende tijd proberen in te halen:
-    Mosselen (met Mexicaanse saus, looksaus of gewoon natuur) en een lekkere Chardonnay
-    Frietjes!!!! Met een lekker Belgisch bier!
-    Een lekkere koude schotel
-    KAAS! (voor Leen dan toch) Dat is in Azië echt niet te krijgen
-    Asperges
-    Witloof
-    Een lekkere ovenschotel
-    VIS!
-    Lekkere yoghurt
-    Choco- en speculoospasta :-)
-    En nog veel meer…..

We hebben afgelopen maanden ongeveer 45.500 kilometer afgelegd. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van abseilen, auto’s, bambooraft, boten, brommers, diverse soorten bussen, fietsen, jeeps, kajaks, kamelen, metro’s, olifanten, rafts, riksja’s, veel taxi’s, veel gewandeld, veel treinen, tuktuks en veel kilometers met de diverse vliegtuigen natuurlijk.

Verder hebben we ongeveer 9000 foto’s gemaakt, maar wees gerust want we hebben er ‘maar’ 288 in ons overzicht dus we zullen jullie niet te lang vervelen :-) Het was een fantastische reis en ervaring, maar het is ook super om in Brussel te landen en bekende gezichten te zien! Als jullie plannen hebben voor een lange reis: niet twijfelen maar gewoon gaan, het is echt een fantastische ervaring!

7 april: We zijn redelijk goed weer aan de lokale tijdszone gewenst en proberen een beetje eea in orde te brengen. Maar we worden vandaag een beetje gestuurd: er is een welkomsfeestje voor ons geregeld dus we zien veel gezichten eindelijk weer eens na een half jaar. Erg gezellig en natuurlijk een lange dag maar een perfect einde van onze reis!

Vanaf nu zullen we weer aan het normale ritme moeten proberen te wennen, maar we zullen nog lang genieten van onze ervaring……Bedankt voor het lezen en meegenieten. We hopen dat we spoedig jullie blogs kunnen volgen.

groeten van Roel en Leen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten