zondag 4 april 2010

Naar huis!

3 april: Vandaag gaan we na het ontbijt weer eerst 2km omlaag de berg af om te internetten. Er is geen stroom en ze starten het aggregaat (generator) voor ons, niet veel klanten blijkbaar… We updaten onze blog (nu weten jullie hoeveel moeite we voor jullie leesplezier moeten doen! ;-)), halen wat drinken en gaan weer terug. We zien nog een bus voorbij komen met Nepalezen en geiten op het dak! Die pakken dus blijkbaar ook de lokale bus :-p

Onder aan de berg van ons hotel zoeken we de Shiva tempel en zien snel een bordje. 50m moet je hier soms wel ERG relatief nemen…. De tempel ligt langs de weg omlaag maar maakt weinig indruk. Wel loopt er een man die ons continue aangeeft dat we foto’s kunnen nemen en vooral dat we hem geld moeten doneren voor rijst?!?! Vergeet het maar, zelden zo’n irritante kerel meegemaakt afgelopen maanden!

We lopen weer omhoog en gaan door naar de top waar we iets eten en drinken. Nepalezen hebben vrij op zaterdag en er zit een groepje gezellig wat te drinken, blijkbaar veel plezier. Wij genieten van het uitzicht (wel beperkt door de mist vandaag) en het mooie weer, over een paar dagen zal het een stuk kouder zijn thuis :-( Na het eten lopen we terug het laatste stuk omhoog naar de Kali Temple. Het uitzicht is hier super maar de tempel stelt bijzonder weinig voor. Toch petje af, letterlijk dan want mijn hoed waait weg en komt in de vestiging van de militairen die hier rond de tempel gelegerd zijn, waarschijnlijk om de zendmast te bewaken. Die hoed heeft zijn beste tijd gehad dus dat is een donatie, net zoals andere versleten spullen die we vaker achterlaten…

We lopen terug naar ons hotel en pakken weer rustig een boek en zetten ons op het terras. Even genieten van onze laatste dagen :-)

4 april: Vandaag terug naar Kathmandu. We weten inmiddels dat de bussen ongeveer elke 5 minuten vertrekken dus we lopen gewoon naar de bushalte. Er komt net een bus aan, helemaal leeg dus we kunnen zitplaatsen kiezen! De bus vertrekt op tijd en 10 minuten later is die helemaal vol, heel fijn dat we op tijd waren! De jongen die het geld int komt lang en vraagt 100 rupees. Uh, dat klopt niet volgens ons dus we zoeken even in ons boek op. Hij komt terug en vraagt 100 pp, duh?!?!? De Nepalees achter ons zegt dat het 40 pp is en dat we betalen we en horen niets meer, duidelijk het goede bedrag :-) We kunnen nu 32km rustig mee hobbelen de komende 2 uur…..

Het is fijn om weer in Thamel te zijn, heerlijke warme douche in ons hotel en al onze spullen weer bij elkaar. Wat hebben we toch een berg zooi.. Voor lunch zoeken we iets met chocolade, het is ten slotte pasen! Maar thuis smaakt de chocola toch beter, nog even wachten :-) In de avond lekker Thais eten als afsluiting, dat is lekker smullen….

5 april: Uitslapen, ontbijten, alles inpakken, nog een laatste rondje door de straten van Thamel en zo dadelijk op naar de luchthaven! Nog ongeveer 24 uur tot Brussel, een lange reis maar met een mooi doel. Tot gauw!

1 opmerking:

  1. wow, ik heb het met plezier gevolgd. Om nooit te vergeten.

    Groetjes uit Borneo en we gaan jullie zien in augustus of zo als we definitief terug zijn.

    John en zijn Ottifantjes

    BeantwoordenVerwijderen