donderdag 31 december 2009

Funny Laos


29 dec: om half 5 gaat de wekker want om 6.15 is onze vlucht naar Pakse. Leen voelt zich gelukkig een stuk beter dus we gaan zoals gepland en rond half 8 landen we. Even onderhandelen met de tuktuk en even later zijn we bij ons luxe hotel! Dit keer hebben we de goedkoopste kamer maar die is echt prima in orde: heerlijk bed, prima douche, wifi internet is super en het dakterras op de 7e heeft echt een schitterend uitzicht! Hier zullen we met oudjaar heerlijk kunnen eten :-)

We doen even rustig vandaag, Leen is toch nog zwak van afgelopen dagen. We kijken wat rond in Pakse en dat is snel gedaan, hier is niet veel te doen in het dorp zelf. In DE tempel komen we nog een monnik tegen die zijn Engels wilt oefenen en vraagt of wij Laos funny vinden: huh? Aaaah, telkens gebruikt hij funny voor alles wat positief is :-p A funny monk :-) We vergelijken nog wat ‘reisburo’s’ en boeken voor komende 2 dagen 2 leuke trips. We gebruiken het snelle wifi in het hotel (voor Laos dan) en komen Julia en Wolfgang nog tegen op een terras. Een leuke 1e dag hier….


30 dec: iets na 8-en worden we opgehaald voor onze dagtrip langs de watervallen, koffie en thee plantages en nog een ‘cotton village’. Onze chauffeur is een militair die een busje gekocht heeft en tijdens zijn vakantiedagen met toeristen rondrijdt om bij te verdienen en natuurlijk zijn Engels te oefenen…. Er zijn enorme plantages want de hoogte, grond en het warme klimaat behoren tot de beste ter wereld voor koffie en thee. De koffie is hier idd echt heerlijk, veel arabica bonen!De 1e waterval is ongeveer 200m hoog maar we kunnen er helaas niet dichtbij. De volgende is ‘slechts’ 40m maar we staan in de nevel hier omhoog te kijken en zijn onder de indruk. Nummer 3 bestaat uit 3 opeenvolgende sierlijke watervallen maar na de 2e draaien we om omdat het erg ver lopen is en we nog even met onze voeten in het water willen. Aan een steigertje koelen we af en snel daarna komen een paar kinderen enthousiast over de steiger het water in plonzen. Met onze camera in aanslag doen ze extra hun best en we genieten van een heus waterfestival! Als wij gaan gaan ze over op een modderbad, goed voor de jonge huid :-))

In de avond gaan we met Wolfgang eten, Julia ligt wat ziekjes in bed. Maagklachten zijn blijkbaar niet zeldzaam hier, we duimen voor iedereen.
31 dec: vandaag worden we weer vroeg opgehaald om naar Wat Phu te gaan, het voormalige spirituele centrum van de Khmer beschaving en de ruïnes staan op de Unesco erfgoedlijst. Na 30 km staan wij bij de Mekong en moeten we uit het busje en wijst iemand ons een bootje aan. We stappen in en aan de overkant brengt de stuurman ons naar een busje dat ons naar de ruïnes brengt. Om half 12 moeten we ons terug melden.De zon brandt fel en met dik 30 graden lopen we de berg op over oude paden, scheven trappen en langs grote renovaties: Frankrijk heeft 1 miljoen euro gedoneerd en dat is overal zichtbaar! Het is indrukwekkend hoe dit vroeger op pure mankracht is opgebouwd, groots en soms zeer bewerkelijk. Voor half 12 zijn we weer terug en onze chauffeur staat te wachten. We worden op verzoek nog bij een restaurant afgezet en daarna bij de boot. Een andere stuurman brengt ons naar de overkant en daar kijken we elkaar aan: wat nu? We besluiten maar terug te lopen naar de hoek waar we afgezet zijn en daar blijkt dat om 2 uur onze chauffeur terug zal zijn: gerustgesteld is het tijd voor een drankje en een spelletje :-)


We regelen nog wat zaken in Pakse en om 8 uur ontmoeten we Wolfgang en Julia voor ons 7-gangen menu op ons dakterras om een mooi jaar af te sluiten. Ach, we doen eens gek voor 8 euro… Er is muziek van de Mekhong rivier en we zien 2 vuurpijlen, het wordt hier duidelijk alleen voor de toeristen gevierd :-)


Wij hebben een interessant 2009 gehad met veel mooie momenten en verrassingen. We hebben er van genoten en willen iedereen bedanken die ons daarbij geholpen heeft.


Bij deze wensen we jullie vanaf het dakterras
een fantastische 2010!

Gelukkig nieuwjaar, Felican Novan Jaron, Bonne Annee, Prosit Neujahr, Felice anno nuovo, Godt Nyttår, Feliz Ano Novo, Gott nytt år!, S Novim Godom, ¡Feliz Año Nuevo!

5 opmerkingen:

 1. Ooooh... Leffe... Kunt ge gene naar hier sturen aub? Zit al meer dan 4 maanden zonder Belgisch bier en da's hier niet te verkrijgen in gans Ecuador...

  Een spannend 2010 gewenst met niet te veel turistas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het smaakte toch niet zoals thuis hoor!
  Het plaatselijk bier hier is hier ook niet te vergelijken :))

  Een super 2010!

  Groeten van Leen en Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow. Ehe.. Wow. Wat gaaf mensen.

  Vette proost op het nieuwe jaar en geniet!
  Groet, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsnog de beste wensen!

  Mooie foto's van de watervallen bij Pakse, toen wij er waren hebben we in eerste instantie niets dan mist gezien.... Pas na een half uur ofzo werd de waterval (deels) zichtbaar :)

  Hebben jullie nog eieren gegeten met kuikentjes erin? Ik heb me er niet aan gewaagd....

  Groet, Jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Leen en Roel,

  Eindelijk weet ik hoe ik een reactie kan plaatsen.
  Ik volg jullie reis met veel interesse. Een aantal dingen zijn herkenbaar omdat ik ook enkele keren in het verre oosten ben geweest. Nog veel vakantieplezier.

  Nellie Ebus

  BeantwoordenVerwijderen