woensdag 4 november 2009

De gevangenis in....Maandag: even bijkomen van een erg leuke maar drukke dag en we zijn ook moe van de jetlag en de korte nachtrust van de reis. We besluiten lekker uit te slapen, even een baantje afkoelen in het zwembad, treintickets boeken naar Chang Mai en verdere details plannen. Het 1e deel is prima gelukt, we schieten om 9.45 wakker dus NET op tijd om nog te ontbijten :-)

Het ontbijt is heerlijk, afkoelen in het zwembad ook (is 30 graden water afkoelen??) en daarna rustig dingen uitzoeken voor onze verdere trip. In de middag is het tijd om rond te kijken in Bangkok en komen we in Lumphini Park terecht. Ongeloofelijk hoe groot het hier is met heel veel sportfaciliteiten. Er zijn veel mensen aan het hardlopen. Bij ons wordt dat afgeraden boven de 30 graden maar dat is hier waarschijnlijk heerlijk fris... Er is een groot zwembad en diverse sporttoestellen, circuits en fitnessaparatuur. Echt alle leeftijden zijn hier actief bezig. Is dit iets vanuit de overheid of zijn de mensen zo actief en sportief?

We hebben weer heerlijk gegeten, behalve mijn kip (als het er uit ziet als lever, dan IS het dat waarschijnlijk ook) maar de rest is heerlijk. We lopen rustig een rondje door het park, bekijken mensen en slurpen een heerlijke verse kokosnoot leeg!

Aangezien we bijna boven het metrostation zijn maar voor de afwisseling de tuktuk een keer laten staan. De metro werkt hier prima, snel, fris en zonder warme uitlaatgassen. Jammer dat die niet tot ons hotel gaat. We komen in China Town terecht, hier schijnt het gezellig te zijn met heerlijk eten. We moeten toch een aantal straten lopen en veel op de kaart kijken voor we aan de waterkant terecht komen. We twijfelen een paar keer of we goed zijn maar het kompas op het duikhorloge blijkt ook bovenwater goed te werken :-)

Aan de waterkant is het druk en gezellig. Overal staan stantjes met bloemstukjes met een kaars en wierookstokjes die ter ere van Loi Krathong (nationale feestdag, feest van het licht) te water worden gelaten voor goed geluk. We eten heerlijk op een terras met uitzicht op alle versierde boten die langsvaren, een toplokatie waarvoor we dan ook bijna 30 euro voor het eten betalen, een absoluut record tot nu toe! Als toetje een bloemstuk te water gelaten en rustig langs drukke straten, feestjes en veel bloemstukjes terug naar onze kamer om lekker te douchen en slapen…..

Dinsdag: een bijzondere dag, we gaan de gevangenis in. Van Jenny hebben we informatie gekregen over Adriaan van Ommering (http://www.helpadriaan.nl/) die levenslang heeft gekregen voor drugsbezit. We gaan een praatje maken, eten afgeven (het eten in gevangenis schijnt hier erg slecht te zijn) en een indruk krijgen  van een onbekend deel van Thailand. Na een boottocht en korte wandeling komen we bij de gevangenis waar ik me inschrijf als neef van hem. We dienen onze papieren in en krijgen dan te horen dat we te laat zijn voor het ochtendbezoek en moeten 2.5 uur wachten. DAT is een behoorlijke domper en we lopen maar heel rustig in dit niet toeristisch deel, weten nu wel wat de echte prijzen van eten aan de straat zijn (5 baht per stokje ipv 20, ruim 10 cent dus).

Keurig op tijd zijn we terug en we mogen bijna direct door naar de gevangenis zelf, moeten onze spullen aan een bewaker afgeven en mogen met het eten door naar het bezoekersdeel. Achter tralies en een dikke ruit zien we Adriaan verschijnen en zwaaien. Hij gaat direct zitten, pakt 2 telefoons (zodat we allebei kunnen luisteren en begroet ons super enthousiast: leuk dat jullie er zijn, bla bla bla. Het half uur is heel snel voorbij, we vertellen en vragen wat maar hij vertelt enthousiast en bedankt ons en Jenny voor al het eten en het bezoek. Het was een bijzondere ervaring maar veel prettiger dan verwacht en tevreden varen we weer terug naar de stad, pakken onze bagage op bij het hotel en gaan onze nachttrein opzoeken voor een reis naar Chaing Mai van 14 uur.

De trein staat keurig op ons te wachten en we zien nog veel mensen instappen met tassen vol eten en drinken. Dat is duurder aan boord dus alle Thai kopen dat vooraf. We willen wel eens in een restauratie eten en hebben nog geen honger dus zien wel. Schokkend vetrekt de trein met lichte regen op de ramen en al spoedig komt iemand met drankjes langsgelopen. We besluiten wat drinken te kopen en spelen een paar spelletjes. Dan komt de ober met eten langs en vragen we een kaart. We kunnen rustig verder spelen en onze gerechten worden rustig na elkaar op tafel gezet, wat een luxe ? We drinken nog wat en gaan op tijd naar bed want plots komt een dame alle banken afbreken en bedden opmaken. Het wordt een lange maar onrustige en slechte nachrust met veel geluid, ook door de oordopjes heen. Een aanrader om een keer mee te maken maar reken niet op veel slaap voor onervaren reizigers.

5 opmerkingen:

 1. Excuses voor de foto's die niet mooi verdeeld zijn, internet werkt niet goed in ons huidige hotel... Komende 3 dagen niet online ivm een trekking, daarna waarschijnlijk betere verbinding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. klinkt zeer vet allema, vooral da warm weer :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hela ba

  Leuke blog.

  Geniet er van

  groeten

  John

  PS. 30 (DERTIG EURO!!!!) voor eten betalen. Laat dat de laatste keer zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. record is 23 baht (1.20 euro voor een kleine lunch), normaal 2-3 euro samen

  warm weer is lekker, muggen minder maar de bulten zijn gelukkig heel snel weg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen over jullie bezoek bij Adriaan! Op mij heeft het al die keren (en met name de eerste keer) toch behoorlijk veel indruk achter gelaten.

  Jammer dat jullie 's ochtends te laat waren, je hebt dan veel meer tijd om te kletsen.

  BeantwoordenVerwijderen