zaterdag 14 november 2009

Thai spicy??


Vrijdag 13 november:  Vandaag sinds lange tijd nog eens de wekker gezet. We moeten om 8h50 klaarstaan buiten aan het guesthouse, de lady van de cooking school komt ons oppikken. Stipt om 8h50 komt er idd iemad aangewandeld, een briefje in de hand met onze naam erop, voor de rest geen woord Engels,we volgen haar dus maar, als dat maar goed komt?

5 minuten later komen we aan bij Asia Scenic, onderweg hebben we nog een Engels meisje opgepikt. Tafels al gedekt, gasvuren staan al klaar en de menu`s liggen op tafel :) . We vormen een groep met 10 mensen, 3 Amerikaanse vrouwen, een Amerikaan uit de woestijn in Arizona, een Engels meisje, een Zwitserse, eentje uit Amsterdam en tenslotte nog een Hollander uit Antwerpen. De Nederlandse taal was weer  goed vertegenwoordigd :). Onze instructrice Gayray sprak zelfs een paar woorden Nederlands, ze heeft zelf ook veel gereisd. Zie ook www.asiascenic.com. (onze foto`s staan hier ook online). Voor wie nog eens in Chiang Mai is en een thaise cooking course wil volgen, een echte aanrader.


In totaal hebben we 7 gangen gekookt en opgegeten!!!!  (wel de laatste spring roll hebben we toch maar in een doggy bag laten doen).
Appetizer: Spring rolls en papaya salad
Noodle: Pad Thai en Pad see uw
Stir  fried (gewokt): cashewnut kip en hot basil
Soep: Tom Yum en coconut milk soup
Dessert: Sticky rice met mango en banaan in kokosmelk.
Curry: red curry en de bijhorende paste en Panang curry met bijhorende paste


Dit zijn allemaal met groenten en kruiden vers uit de tuin van Gayray! We hebben er nog een kookboek bijgekregen dus wie het aandurft om na de reis een keer Thais bij ons te komen eten :). We hebben het er goed vanaf gebracht, al zeggen we het zelf, ook al was het een vrijdag de 13de?.


We leerden ook het verschil tussen Thai spicy en European spicy, als Gayrat 5 pepertjes neemt, nemen wij er maar 1 of max 2?. Het was een superaangename dag, veel gelachen, veel geleerd, een interessante mensen ontmoet.

Zaterdag 14 november: Vandaag de bus op naar Sukothai, ongeveer in het centrum van Thailand. Hier bevindt zich 1 van Thailands mooiste werelderfgoedsites, staat dus op het programma om morgen te bezoeken.  De busreis is een avontuur op zich?.`s Ochtends staat de geeft de airco zoveel dat ik zelfs een pull aantrek!!! Naarmate de dag vordert geeft hij minder en minder, het wordt ook heter en heter buiten?..38 graden, heetste dag tot nu toe. De busroute is langs allerlei kleine dorpjes en hij stopt ook om de paar honderd meter om mensen erop of eruit te laten? Het principe van een bushalte kennen ze hier duidelijk niet. En dan is er nog een dubbelrol: de bus geeft ook nog pakjes af in sommige dorpen! Maar na 6 uur komen we dan uiteindelijk toch aan op onze bestemming: Sukothai busstation.We nemen een tuk tuk naar onze guesthouse, heet trouwens Garden House en daar worden we aangenaam verrast met onze kamer: een gezellige bungalow in de tuin tussen de bomen en planten.  Een goede matras (de vorige was wat hard, dus dit maakt ons nu even heel happy, een mens heeft niet veel nodig hè), een relatief grote badkamer, wc met regulier doortreksysteem en een gezellig resto/bar/relaxruimte/ontmoetings- en internetruimte?..en dit alles weer voor belachelijk weinig geld :)
Wij genieten van een rustige avond hier! Hopelijk zijn jullie zo gelukkig  daar als wij hier :)

1 opmerking:

 1. Klinkt super lekker allemaal
  je mag ons daarom ook gerust een keer uitnodigen
  als je weer in t land bent
  mmmmm krijg al honger

  ps het kookboekje mag je er gerust bijhouden

  BeantwoordenVerwijderen