donderdag 12 november 2009

Madam masaaaaaaaz


9 nov: Na de busreis genieten we van een verfrissende douche en beginnen aan onze dagelijkse zoektocht naar eten. De temperatuur is afgelopen week echter van 30 opgelopen naar inmiddels 36 graden en de warmte van Chang Mai erbij zorgt dat de verfrissing van korte duur is. Maar langs een gezellig drukke weg aan de rand langs het water vinden we een leuk restaurant en laten ons het goed smaken. Na een 2e biertje slapen we voldaan en het dunne matras valt toch goed mee...10 nov: we beginnen op tijd met een rondwandeling langs alle belangrijke tempels in de stad, eten met een koele fruitshake erbij en huren dan een scooter voor 2 dagen. Even de voorwaarden doorlezen want qua verzekering is het hier toch anders dan bij ons, maar de 115cc scooter lijkt prima te functioneren en met 2 'pispot' helmen op gaan we naar de tempel Wat U Mong, een paar kilometer buiten de stad. De verkeersregels hier zijn simpel: groot en zwaar heeft voorrang, scooters schieten overal tussen, je rijdt links en Buddha zorgt voor de rest. Mooi dat we naar de laatste onderweg zijn :-)


We komen op een rustig complex met veel groen, nauwelijks verkeer of zelfs toeristen: heerlijk! Het bijzondere van deze tempel is dat deze grotendeels in tunnels is gelegen wat een leuke afwisseling is en lekker fris. We lopen rustig rond, zien hoe hier bomen gesnoeid worden (zekeren???) en gaan daarna om de stad naar het busstation om de kaartjes voor de volgende reis te kopen. We hebben geleerd dat dat 1-2 uur wachten kan besparen... Dan is het tijd voor onze verdiende masaaaaaaaz! We hebben dit afgelopen dagen al zo vaak gehoord dat we nu ons allebei een uur lang laten verwennen voor 3 euro pp. Jammer dat we dit thuis niet hebben, moeten we hier dan nog maar eens vaker doen :-)De avond sluiten we af met eten in weeral een Night Bazaar en vervolgens een lange tocht langs de ontelbare standjes waar vaak hetzelfde te koop is maar ook veel mooie dingen. We kunnen ze niet allemaal laten liggen maar blijven kritisch want alles moet toch weer mee. Maar we zijn nu beter uitgerust qua kleding voor dit klimaat en ruim binnen budget. Dat vieren we nog met een laatste drankje voor de nachtrust.


11 nov: Een feestdag in Belgie dus dat willen we hier vieren met een verfrissende duik in een bekende waterval. We rijden de stad uit de heuvel op richting het Nationale park met vele watervallen en tempels. De scooter heeft het soms moeilijk met de stijging maar uiteindelijk geraken we in het park bij een serie van 9 watervallen. Met onze 'stranduitrusting' zijn we echter niet perfect uitgerust voor de stijle wandeling in de 'jungle' langs de watervallen omhoog. We kunnen frisse voeten halen maar meer zit er niet in. Na een vermoeiende maar mooie tocht stappen we weer op onze scooter en gaan verder de berg op om 10 km verder bij de tempel Wat Phra That Doi Suthep uit te komen. Hier volop toeristen dus ruime keuze voor onze lunch en dan ruim 300 treden omhoog naar deze 'gouden' tempel. Helaas is deze nu net in restauratie maar toch erg mooi om te zien. Heel veel pelgrims die allemaal eenzelfde serie van rituelen uitvoeren en daarna bij een monnik op de knieen een bandje gaan halen. We kijken rustig op onze knieen en worden dan ook naar voren geroepen tot onze verbazing. We halen onze bandjes op inclusief zegening (Leen krijgt het in de hand, ik krijg het om want een monnik mag geen vrouw aanraken). Voldaan en met Buddha aan onze kant gaan we terug de berg af, een lekkere douche 'thuis' en terug naar de Night Bazaar en veel standjes. Een volle leuke dag.


12 nov: We weten inmiddels waar de waterval is die we gisteren gemist hebben en gaan nu hier te water, drogen met een boek in de schaduw op en genieten van de rust en koelte. Daarna moeten we terug onze scooter inleveren en laten dan mijn Teva slipper maken die stuk is gegaan: kosten 20 eurocent :-p Daarna even tijd om de rest van onze reis uit te werken, overnachting boeken met heerlijke verfrissende verse fruitshakes erbij, wat een zwaar leven hier.........
Vanavond kunnen we luxe gaan uiteten, morgen zullen we zelf aan de slag moeten tijdens onze cooking course, wordt vervolgd!

1 opmerking:

 1. Leen en Roel,

  Ik ging jullie eens mailen voor vertrek. Te laat dus. Maak er een prachtige reis van GENIET!
  Zo te lezen lijkt dat super-goed te lukken. Mooie blog trouwens. Zit toch met een beetje heimwee te lezen, komt allemaal weer iets dichterbij onze reis van HELP 8 jaar geleden.

  Groetjes
  Griet, Eddy en kids

  BeantwoordenVerwijderen