maandag 9 november 2009

Que sela, sela


We zitten op een hobbelige bus van Chaing Rai naar Chaing Mai,ideaal tijdstip om de blog nog eens bij te werken, we hebben nu toch ruim 3 uur de tijd :-)

Woensdag 4 november: na aankomst van de 14 uur durende nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai gaan we meteen door naar het busstation om de bus naar Chiang Rai te nemen (dezelfde waar we nu dus opzitten, maar in de andere richting). In Chaing Rai meteen een collectieve taxi genomen naar het centrum, met nog een hoop andere backpackers, achteraf blijkt dat er ook Belgen en Nederlanders tussen zaten… Even relax in hotel North, nice, maar geen warme douche, hoewel dat dat met dit weer niet altjd nodig is ;-)


Nog snel even de trekking die we willen doen gaan boeken en daarna op zoek naar eten…… We vinden een gezellig resto op de markt en krijgen een plaats op het terras boven aangeboden,  mooi uitzicht over de avondmarkt en dan zien we wat we gemist hebben: een gans plein vol met eetstandjes met thais eten, waar je je kan volstoppen voor ongeveer 3 euro……zeker iets voor morgen dus!!!


Achteraf  nog een biertje gaan drinken en onze taxigenoten tegengekomen, een Engelsman, een Nederlander, en een Fins–Belgisch koppel dat in Kessel-Lo woont, it`s a small world. Allen onderweg voor  minstens een jaar….. en zo zullen we er nog zoveel tegenkomen, het lijkt wel of gans Europa in Azie zit!


Donderdag 5 november: Beetje uitgeslapen en de stad gaan bezoeken, Ook nog even langs het hilltribe museum voor wat achtergrondinfo voor onze trekking die morgen start.

Eerst naar de Wat Prae Keaw, de tempel waar de Emerald Buddha, die we in Bangkok hebben gezien origineel  vandaag komt. Bij 1 van de tempels komen we Johnny (de Engelsman) en co weer  tegen, ze raden ons aan om zeker de `White Tempel `even buiten de stad ook te gaan bezoeken. En inderdaad, ongelooflijk mooi gebouw, spierwit en afgewerkt met allemaal kleine spiegeltjes wat voor een schitterend effect zorgt. Afgewerkt is eigenijk veel gezegd, want er is nog superveel werk aan, ze zijn de werken gestart in 1992 en zijn er nog steeds mee bezig.

Avondeten was heerlijk goedkoop op de Night Bazaar (het woord zegt het zelf, een avondmarkt dus met veel eten en veel standjes met veel stuff te koop). Ben ook goed verkouden geworden, ik weet niet wat het is met mij en warme landen, misschien wel de airco….


Trekking: vrijdag 6- zondag 8 november: Busje komt ons oppikken bij het Guest House.  Hannah en Daniel, onze reisgenoten voor het weekend zitten er al in. Zij is een Schotse advocate en hij een Franse  project manager. Ze hebben elkaar 2 jaar geleden in Londen ontmoet, waar ze allebei voor hetzelfde bedrijf werkten.  Ze zijn ondertussen al 7 maanden onderweg, nog een dikke 3 te gaan. Hij heeft haar in Argentinie ten huwelijk gevraagd, ze trouwen in juli in Edinbrough. Waar ze gaan wonen is nog een raadsel, ergens neutraal gebied a, Zwitserland of zo…. Tegenover Hannah en Dan voelen we ons echt nog groentjes op het gebied van backpacken en rondreizen, maar we leren elke dag weer nieuwe kneepjes van het vak.


Onze gids is Homee, een 66 jaar oude kleine Thai uit Chaing Rai. Hij kent zijn vak en zorgt voor veel enterainment onderweg en ‘s avonds. Que sera, que sera……kent hij gans vanbuiten……en daarenboven is hij een grote Cliff Richard fan, zo heeft hij trouwens ook zijn Engels geleerd. Lang leve Cliff Richard.


De tocht begint met een boottocht tot aan een olifantenkamp. Daar krijgen we een olifant onder ons gat en beginnen en superhobbelige en niet echt comfortabele rit van anderhalf uur door de jungle. Ik heb er verscheidene blauwe plekken aan over gehouden. Namiddag volgt nog een wandeling van een paar uur tot aan het Lahu dorp waar we de nacht zullen doorbrengen. Homee, de gids, praat vloeiend alle verschillende dialecten van de hill tribes. Hij bereidt ons bovendien nog een superlekker avondmaal.  Na een paar biertjes kruipen we vroeg onder de wol, tja, wol….een paar dunne matrasjes en wat dekens….. We zijn al blij dat we naast elkaar mogen slapen, want in hun gewoontes past dat niet. Voor toeristen maken ze toch graag een uitzondering. We kopen daar ook nog onze eerste souvenirtjes, een kleurige sjaal en wat armbandjes. Van onderhandelen kennen ze toch ook wel iets die Lahu vrouwen. Ze zien ons alleszins graag komen en bedanken ons zelfs, de winst van de trip die wij boeken gaat namelijk integraal terug naar de dorpjes.


Dag 2: begint niet al te vroeg, rond 10h30 vertrekken we richting waterval. Zware klim  in de hitte, dus die waterval was meer dan welkom!  De tweede nacht verblijven in we in een Akha dorpje en wederom zet Homee een delicious maaltijd op tafel.

De laatse dag gaat er een local met ons mee op pad. Hij draag een groot geweer met zich mee. Blijkaar moeten we een gebied passeren waar een drugsroute passeert, opiumdealers zijn daar nog wel is te vinden. Maar goed, een paar gasten op motoren gezien. Dealers of niet, ik weet het niet….

En even na de middag weer terug naar `huis`, wel ja,thuis is tegenwoordig waar de rugzak staat he ;-) Al onze kleren vuil dus een eerste was laten draaien, heb beseft dat we eigenlijk toch wel zeker genoeg kleren mee hebben,misschien zelfs teveel, toch misschien een paar dingen achterlaten ergens ? Als het zo warm is dan voelt het dan ook zo zinloos om die fleece en thermisch ondergoed mee te dragen, maar die zullen we zeker ook nog nodig hebben, dus maar niet te hard over nadenken ....

`s avonds na het eten op de welgekende night bazaar Johny en Rob (de Engelsman de Hollander) nogmaals tegen het lijf gelopen (Chiang Rai is echt niet zo groot daarmee), een paar pintjes en een paar spelletjes Jenga en de avond was zo weer om....

Maandag 9 november: vandaag dus de hobbelige bus op naar Chiang Mai...... Ben onderweg toch wel moeten stoppen met schrijven wegens een te groot risico op misselijkheid....

Ons guest house hier is supergoedkoop, slecht 5 euro voor de kamer per nacht.... maar dan ook wel superbasic..... redelijk hard bed..... douche en toilet op 1 vierkante meter en geen regulier doortreksysteem..... bakje met water ernaast ;)

Vandaag ook rustig even alles gepland voor de rest van onze dagen in Thailand, er is nog zoveel dat we willen zien maar op de 18de vliegen we naar Peking.... Time flies when you are having fun!

4 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal super !
  Blijven leren van andere backpackers zou ik zeggen, zo zullen jullie niets missen, betere dealtjes kunnen sluiten en geen dingen doen waar je spijt van zult krijgen ( :( eten te duur betalen enzo...)

  An

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eten te duur betalen.. achteraf, met de schijterij bedoel je? Heat it, peal it, or leave it. En cola drinken, elke dag. Dat is steeds mijn beste beschermengel geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merhaba wereldreiziger,

  Leuk hoor om te kunnen lezen wat jullie doen en beleven! En dan meteen de vakantiekiekjes erbij...

  Geniet ervan en het allerbeste,
  Suzanne & boys

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super verhalen
  net of wij ook een beetje op vakantie zijn
  grtjes vanuit een kei koud en winderig Weert
  grtjes enne genieten maar daar

  BeantwoordenVerwijderen